Η ΠΟΜΕΝΣ ζήτησε εξηγήσεις για τον ΕΦΚΑ - Βολές κατά Τσουκαράκη

Η ΠΟΜΕΝΣ ζήτησε εξηγήσεις για τον ΕΦΚΑ - Βολές κατά Τσουκαράκη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κοινωνικό μέρισμαΒολές κατά του συμβούλου του Καμμένου για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στους στρατιωτικούς με τον ΕΦΚΑ και το κοινωνικό μέρισμα, εξαπέλυσε η ΠΟΜΕΝΣ.

Με σχετική ανακοίνωσή της επεσήμανε:

 "Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) γνωστοποιήθηκε πλήθος ερωτημάτων και παραπόνων από συναδέλφους Στρατιωτικούς για την χορήγηση του κοινωνικού επιδόματος.

Συγκεκριμένα με την είσοδο στο site προκειμένου να συμπληρωθούν τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου στην αίτηση για την χορήγηση του εν λόγω επιδόματος αυτή απορρίπτεται με την αιτιολογία ότι δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ.


Ερωτάται και καλείτε για εξηγήσεις o Πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΦΚΑ και σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που διορίστηκε παράτυπα από τον Ιανουάριο του 2017, σε τι ενέργειες έχει προβεί έως σήμερα ώστε να αποφευχθεί η σημερινή κατάσταση.

Κατόπιν αυτού παρακαλούνται άμεσα οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εργασίας όπως επιληφθούν του θέματος ώστε να δοθεί η δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής των αιτήσεων από τους Στρατιωτικούς".Η επιστολή κινητοποίησε τον σύμβουλο του κ. Καμμένου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα των στρατιωτικών δημιουργήθηκε στον ΕΦΚΑ και έσπευσε να ενημερώσει ότι θα υπάρξει διόρθωση, καλώντας μάλιστα τους στρατιωτικούς να δοκιμάσουν για σιγουριά καλύτερα από αύριο να μπουν στην εφαρμογή.

Όπως χαρακτηριστικά παραδέχεται, το πρόβλημα
 εντοπίστηκε σε λειτουργικό κομμάτι της εφαρμογής και μέχρι να επιλυθεί θα εφαρμοστεί εναλλακτική δρομολόγηση των αιτηθέντων στοιχείων μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (Ε.Α.Π.) και τα αιτήματα των δικαιούχων συναδέλφων θα μπορούν να επανυποβληθούν από το απόγευμα της σήμερον (27.11.2017) ή ακόμη καλύτερα, λόγω του φόρτου των αιτήσεων, από αύριο (Τρίτη 28.11.2017) και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, ήτοι τα μεσάνυχτα (00.00) της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου 2017.