ΕΜΘ: Παρέμβαση ΠΣΑΕΜΘ για την ηλικία αποστρατείας - Τι ζητάει

Παρέμβαση στο ΥΠΕΘΑ για την ηλικία αποστρατείας των ΕΜΘ κάνει με επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ

Παρέμβαση στο καυτό θέμα της υποχρεωτικής αποστρατείας των ΕΜΘ αλλά και των ΕΠΟΠ στα 54 έτη, έκανε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ, μετά την αποκάλυψη του Armyvoice.gr ότι ετοιμάζεται νομοθετική παρέμβαση από το υπουργείο για το θέμα.


Οι απόστρατοι ΕΜΘ ζητούν την τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού διατάγματος που ισχύει από το 1973, έτσι ώστε να επιτρέπει σε όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην ενέργεια μέχρι τα 58 τους χρόνια.

Η επιστολή η οποία απευθύνεται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, αναφέρει:


Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι ο σύλλογός μας δέχεται καθημερινά  ερωτήσεις από εν ενεργεία συναδέλφους μας, οι οποίοι δεν έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και οι στους οποίους έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Ν.Δ 445/1974 άρθρο 39 παρ.2.α.(αποστρατεία λόγω ορίου ηλικίας Ανθυπασπιστής στα 54 έτη και Υπαξιωματικός στα 50 έτη).

Οι παραπάνω ε.ε συνάδελφοι μας, λόγω έλλειψης του απαραίτητου χρόνου πραγματικής υπηρεσίας αγωνιούν για το μέλλον τους στις δύσκολες εποχές που περνάμε και πολλοί από αυτούς θα επιθυμούσαν να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία πέραν του προβλεπόμενου από το Ν.Δ 445/1974 ορίου ηλικίας.  


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας ,σας παρακαλεί όπως μας κάνετε γνωστό ,προς ενημέρωση των ε.ε  συναδέλφων μας, εάν προτίθεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να νομοθετήσει σχετικά και να δώσει την δυνατότητα σε όσους Ανθυπασπιστες και Υπαξιωματικούς το επιθυμούν να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία μέχρι την συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους.


Για την επίλυση του θέματος αυτού ,ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας προτείνει την παρακάτω νομοθετική ρύθμιση:

Στην παράγραφο 2β του άρθρου 39 του Ν.Δ 445/74 (Α΄160) προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής: «Οι Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί με αίτησή τους δύνανται να παραμείνουν εφόσον το επιθυμούν εώς την συμπλήρωση του πεντηκοστού όγδοου (58ού) έτους της ηλικίας τους».
    Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με τιμή
                                 
                                     Για το Δ.Σ
 Παναγιώτου Δημήτριος                               Καραγιάννης Χαράλαμπος
    Πρόεδρος                                                          Γραμματέας