Απορρίπτει η Κροατία τα ελληνικά F-16 Block 30;

Απορρίπτει η Κροατία τα ελληνικά F-16 Block 30; Τι αναφέρουν δημοσιεύματα στον Κροατικό Τύπο για την επιλογή που θα κάνει το Κροατικό υπουργείο άμυνας

Τελικά τα Block 30… μένουν Ελλάδα, όπως φαίνεται από τις πληροφορίες που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό www.ptisidiastima.com.

Οι πληροφορίες του έρχονται από το Ζάγκρεμπ σε ότι αφορά την προσφορά μεταχειρισμένων F-16 από ελληνικά αποθέματα σε ανταπόκριση του κροατικού διεθνούς διαγωνισμού στον οποίον είχαμε αναφερθεί με παλαιότερες αναρτήσεις (βλέπε ανάλυση παρακάτω)

Η κροατική εφημερίδα «Jutarnji List» γράφει σήμερα ότι το υπουργείο Άμυνας της Κροατίας θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες τον περιορισμό των υποψηφιοτήτων (short lirt)  αποκλειστικά στα Gripen C/D MS20 και τα F-16C/D «Barak».


Στην αναφορά της εφημερίδας, η ελληνική υποψηφιότητα χαρακτηρίζεται ως «μη κατάλληλη»,  αν και αυτή είναι η φθηνότερη από τις τέσσερις προτάσεις, όπως υπογραμμίζει δημοσίευμα του επίσης κροατικού περιοδικού «Defender».

Σύμφωνα με τα κροατικά δημοσιεύματα μαζί με τα F-16C/D Block 30 της ΠΑ αναμένεται να αποκλειστεί το F-16V νέας κατασκευής που προσφέρουν οι ΗΠΑ.

Μένει να ειδωθεί αν η εφημερίδα τις επόμενες ημέρες θα δικαιωθεί και, έτσι, θα παραμείνουν στην τελική μάχη το Gripen C/D MS20 και το εκσυγχρονισμένο F-16C/D «Barak».

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι το σουηδικό μαχητικό είναι το ευνοούμενο στην περίπτωση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.ptisidiastima.com