ΒΟΜΒΑ Φίλη για F-16: "Την συμφωνία την ακούσαμε από τον Τράμπ"!

ΒΟΜΒΑ Φίλη για F-16: "Την συμφωνία την ακούσαμε από τα χείλη του Τράμπ" - "Αγοράζουμε ανταλλακτικά ενώ δεν έχουμε ασθενοφόρα και πυροσβεστικά".

Φίλης για F-16: "Την συμφωνία την ακούσαμε από τα χείλη του Τράμπ"

Δριμεία κριτική για τη συμφωνία αναβάθμισης των ελληνικών F-16 που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα με το πέρας της συνάντησης που είχαν στον Λευκό Οίκο άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ραδιόφωνο 24/7.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για στήριξη της Ελλάδας με ανταλλάγματα τα εξοπλιστικά, θέτοντας το ζήτημα αν «...σε καιρούς δύσκολους μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα».

Όπως επισήμανε ο πρώην υπουργός Παιδείας: «Η εθνική ευθύνη δεν αφορά μόνο την απαραίτητη ανάγκη να υπάρχει εθνική ασφάλεια αλλά να υπάρχει και κοινωνική ασφάλεια. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 δολάρια ως οροφή για να πάρουμε ανταλλακτικά την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά».

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο Νίκος Φίλης αναρωτήθηκε αν: «...με την αναβάθμιση των F16 αλλάζει η ισορροπία; Να μας πουν οι ειδικοί». 


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να «πετάξει και το καρφί του» στην κυβέρνηση, συμπληρώνοντας με νόημα: «Μακάρι να τα βλέπαμε νωρίτερα αυτά, δεν τα κουβεντιάσαμε».

Σε ερώτηση για το αν είχε συζητηθεί το θέμα στη Βουλή, ο κ. Φίλης υπογράμμισε πως: «...έγινε μια συζήτηση στην υποεπιτροπή εξοπλισμών της Βουλής δεν μπήκαν τότε συγκεκριμένα θέματα, τη συμφωνία την ακούσαμε από τα χείλη του Τραμπ».

Σημειώνεται πως ο Νίκος Φίλης τον περασμένο Φεβρουάριο είχε διαρρεύσει - ωστόσο δεν κατέθεσε - στη Βουλή μια ερώτηση με τη δική του υπογραφή και άλλων δεκατριών βουλευτών ζητώντας απαντήσεις για τη δρομολόγηση διαδικασιών για εκσυγχρονισμό των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, για την αγορά από τις ΗΠΑ ενός σμήνους αεροσκαφών stealth τύπου F-35, καθώς και την αναβάθμιση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300.