Βίτσας "ξηλώνει"Καμμένο για τις λέσχες! Τι συνέβη;

Ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας "ξηλώνει" απόφαση του Πάνου Καμμένου για τις στρατιωτικές λέσχες! Δείτε τι έγινε

Βίτσας "ξηλώνει"Καμμένο για τις λέσχες! Τι συνέβη;


Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απόφαση που είχε λάβει ο Πάνος Καμμένος να κόψει την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στις στρατιωτικές λέσχες.

Η λύση της σίτισης των εκπαιδευτικών στις στρατιωτικές λέσχες είχε υιοθετηθεί από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε παραμεθόριες ή δυσπρόσιτες περιοχές. Είχε συνάψει σύμβαση με το υπουργείο Παιδείας και δεν υπήρχε οικονομική επιβάρυνση για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ωστόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατάργησε αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση επικαλούμενος υπηρεσιακούς λόγους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας έρχεται τώρα να ανατρέψει την απόφαση του Πάνου Καμμένου, να επαναφέρει το μέτρο και να το επεκτείνει με παραχώρηση ακόμα και στέγης σε εκπαιδευτικούς!

Όπως χαρακτηριστκά αναφέρει Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας: ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, επεσήμανε ότι το υπουργείο  θα αναλάβει να διασφαλίσει τη δυνατότητα σίτισης μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών και πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί η γενικότερη συμβολή του υπουργείου και με χώρους που ενδέχεται να μπορεί να διαθέσει για τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες στέγασης, ειδικά στη Μόκονο και τη Σαντορίνη που παρατηρήθηκε η όξυνση του προβλήματος

Κακά τα ψέμματα, η δυνατότητα σίτισης σε εκπαιδευτικούς στις λέσχες χωρίς να επιβαρύνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέρα από ένα μέτρο που ανακούφιζε τους εκπαιδευτικούς συνέβαλε στο άνοιγμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία. Και αυτό δεν πρέπει να παραβλέπεται.