Βίτσας: Την Τετάρτη φέρνει νέο Αρθρο 27 - Καταργεί τη φωτογραφική διάταξη!

Αναδιάταξη του άρθρου 27 για τον συνδικαλισμό ανήγγειλε μέσα στην Βουλή ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας κάνοντας λόγο για ενιαία εκπροσώπηση
Βίτσας: Την Τετάρτη φέρνει νέο Αρθρο 27 - Καταργεί τη φωτογραφική διάταξη!


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ 

Με την ευχή να υπάρξει ηρεμία και να λειτουργήσει ο συνδικαλισμός σε καλή βάση, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε ότι την Τετάρτη που το νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ μπαίνει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα φέρει και αναδιάταξη του άρθου 27.

Η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κινήθηκε σε ήρεμους τόνους, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που τόνισαν ότι η προηγούμενη συνεδρίαση δεν ήταν έτσι και αναφέρθηκαν ονομαστικά στην εικόνα του Συνταγματάρχη Τσουκαράκη που από το βήμα της Βουλής άρχισε να χαρακτηρίζει ως "πόκεμον" συναδέλφους του.

Ολες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να επικρατήσει ηρεμία στο στράτευμα. Τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλην του ΚΚΕ που τάχθηκε υπέρ της φωτογραφικής διάταξης, ζήτησαν την απόσυρση του άρθρου 27 και την έναρξη διαλόγου ώστε να υπάρχει διακομματική συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υμνητές της Χούντας θέλουν δοτό πρόεδρο τον Τσουκαράκη! ΦΩΤΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος επέκρινε την εικόνα που παρουσίασε η προηγούμενη συνεδρίαση της Βουλής λέγοντας: " Όσα ακούστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν ταιριάζουν με τον συνδικαλισμό στις ΕΔ. Μην διορίσετε με νόμο εκπροσώπους".

Παράλληλα δήλωσε ότι έχει δει την πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ και την βρίσκει θετική και κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να την δεχθεί.

Όλοι τάχθηκαν με θετικά σχόλια υπέρ της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, καλώντας στο τραπέζι του διαλόγου τις δυο Ομοσπονδίες.


Να υπενθυμίσουμε, ότι όπως έγραψε το armyvoice.gr η ΠΟΜΕΝΣ αποδέχθηκε την πρόταση, ενώ ο Ανέστης Τσουκαράκης την απέρριψε και έτσι δεν έγινε διάλογος αλλά κάθε σωματείο κατέθεσε τις απόψεις του πάνω σε ένα κείμενο που δόθηκε ως βάση από τον γραφείο του κ. Βίτσα.


Ο κ. Βίτσας κλείνοντας την δευτερολογία του υποστήριξε ότι θα αναδιατάξει το άρθρο και θα το φέρει στην Ολομέλεια. Παράλληλα τόνισε ότι θα είναι μια Ομοσπονδία και θα υπάρξει ενιαία εκπροσώπηση.