Το φωτογραφικό Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών και τα προβλήματα που έρχονται

Καθεστώς αδιαφάνειας φέρνει ο νόμος με τη φωτογραφική διάταξη για το Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών, λένε αναγνώστες μαςΕιναι λυπηρο το γεγονος οτι ψηφιστηκε ενα ΝΣ με σοβαρες αντικαταστάσεις στα αυτοτελη "πολυκροτα" αρθρα και σχεδόν ανέπαφα τα αρ. 10 -23. Ελάχιστοι βουλευτές δομησαν γονιμες και δημιουργικες σκέψεις επι του κυρίως θέματος που αποτυπώθηκαν ως προτάσεις, αλλα δυστυχώς δεν υιοθετηθηκαν.Απο τους λοιπούς επι της ουσίας ουδείς εξέτασε τους λόγους περι συστάσεως Κοινου Σωματος ΟΕ. Απαξιώνεται λοιπόν το υφιστάμενο επιτελούμενο ελεγκτικο έργο;

● Ο νομοθέτης για την τήρηση της ομαλότητας όφελε να  προβλεψει παραλληλα  μια μεταβατική περίοδο 2 - 3 ετών συνεχισης της υφιστάμενης διαδικασίας με μηδενικη επιβαρυνση του ΚρΠ.


● Απευθυνόμαστε λοιπον ευθεως στους αποφοίτους Αξκους Στρατολογικού και Οικονομικού του ΣΞ βαθμού Τχη και ανω: Συμφωνα με το ισχυον αρ.2 του ΠΔ 399/1977 δικαιωμα συμμετοχης σε γραπτό διαγωνισμό για μεταταξη στο (Ε) Σωμα εχουν ολοι οι Αξκοι Οπλων Σωματων ΣΣΕ καθως και οι ως ανω Αξκοι Σωματων βαθμων Λγου Τχη. Ποτε, ποια τα αποτελέσματα και αν οχι, για ποιους λογους  επι 40 και πλέον ετη δε συμμετειχαν στον υπόψη διαγωνισμο με 2 το μεγιστο 3 μεταταχθέντες ετησίως Αξκους  ανα Τάξη και τωρα μετατάσσονται κατόπιν ΑΙΤΗΣΕΩΣ;Δημοσιονομικο Αστικο Εμπορικο και Σρατιωτικο Δικαιο; Με τη λογικη οτι είστε πιο 《κοντα》 στο αντικείμενο γιατι δεν συμμετείχατε;Ενδεικτικά και οχι επιλεκτικά σας παραθέτουμε ΦΕΚ διαγωνισθέντων Αξκων που μετατάχθηκαν την τελευταια 15ετία. Στο κοινο εναπόκεται ο σχολιασμός.


● Ποια διαδικασια μετάταξης αποφοίτων ΑΣΕΙ προυποθέτει ΑΙΤΗΣΗ και οχι ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ;

● Συμφωνα με το ν. 4449/17 αρ.7 παρ.1α. για τη χορηγηση επαγγελματικης αδειας ΟΕΛ απαιτειται η κατοχή παναπιστημιακου τίτλου ΑΕΙ αναξαρτητως κατευθυνσης ή ΤΕΙ οικονομικης κατευθυνσης ή ΜΠΣ οικονομικης κατευθυνσης. Επισης με το νέο αρ.20(πρωην 21) του ΝΣ διδεται η δυνατοτητα στους ΟΕ να φοιτησουν σε προπτυχιακα η μεταπτυχιακα προγραμματα σχετικα με αντικειμενα της Οικονομικης Επιθεωρησης και του Εσωτερικου Ελεγχου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατι να αποκλειονται της αρχικης στελεχωσης πχ ενας Επσγος αποφοιτος ΣΙ κατοχος ΜΠΣ χρ/κης ελεγκτικης η ενας Πλωταρχης αποφοιτος ΑΣΟΕΕ η ενας Τχης ο οποιος μπορει να φοιτησει και να λαβει πτυχίο συμφωνα με το αρ.20 παρ.2;

● Επιθεωρηση Οικονομικων Δχσεων Μοναδων. Ποιας βαθμιδας Λογιστικής καταρτισης απαιτειται για τη διενεργεια ΟΕ στις Δχσεις εφοσον χρησιμοπειται ακομη το χειρογραφικο απλογραφικο συστημα....;

● Σε αντιδιαστολη της προηγουμενης παραγραφου τιθεται το ερωτημα ποιας βαθμιδας καταρτισης διαθετουν οι Αξκοι Ο ωστε να επιθεωρουν επι πραγματικου και οχι βασει μονο των ετήσιων καταστασεων απογραφης Δχσεις Ανταλλακτικων Ε/Π Apache ή πυραυλων MLRS ή αρματων LEO 2A6 HEL;

● Πως εξασφαλιζεται η ανεξαρτησια και η αντικειμενικοτητα οταν πχ εδω και 5 χρόνια ειμαι Δντης ενος ΚΤΣ, μετατάσομαι και τον Ιαν του 18 κληθω να επιθεωρησω την Υπηρεσια που υπηρετούσα; Κατ αρχην θα επιθεωρησω αυτον που παρεδωσα τη διευθυνση που μπορει να ναι συμμαθητης, επειτα θα "πεσω" πανω στις υπογραφες μου (απαλοιφη κινδυνου αυτοεπισκοπησης). Ενδεικτικες παραπομπες  (ΣΟΕΛ.GR>ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ>ΚΩΛΥΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ, Ν.4449/17,  ΕΕ/537/14, ΔΠΕ).


● Συμπερασματικά απαιτειται αλλη στελεχωση για την επιθεωρηση των Οικ Δχσεων αλλη για τον προσυμβατικο ελεγχο των συμβασεων και αλλη για την Υπηρεσια Εσωτερικων Υποθεσεων.


● Εννοειται οτι χαιρετιζουμε την εισηγηση του Α' Αντιπροεδρου της ΕΛΤΕ περι της μετεπειτα πληρωσης κενων θεσεων με αποφοιτους και λοιπων ΑΣΕΙ, αποψη την οποια συμμεριζεται και ο Βουλετής  των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κατσίκης. Εφαρμοζεται ομως η ισονομία οσον αφορα στην αρχικη στελέχωση;

● Εννοειται οτι χαιρετιζουμε την προταση μεταβατικής διαταξης του Βουλευτη  ΠΑΣΟΚ Δημ. Συμπαραταξης κ. Λοβερδου για τις ταξεις 2002 - 2007 χωρις καμια οικονομικη επιβαρυνση ωστε να δοθει η δυνατότητα στους Λγους που διαγουν το σταδιο της προετοιμασιας για ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.

Διατηρούμε την ελπίδα οτι συντομα θα πάψει ο εμπαιγμος εις βάρος των Αξκων λοιπων ΑΣΕΙ που αποκλείονται της αρχικης στελέχωσης, ωστε να αντιληφθουν τα μέλη της ΔΕΕκΑ και το αναγνωστικό κοινο τι εν τελει συντελέστηκε.

Εχουμε την πεποιθηση οτι άμεσα θα κατατεθεί τροπολογια που θα αποκαθιστα την ισονομία μεταξυ ολων των αποφοιτων ΑΣΕΙ που ως κινητρο θα εχουν γραπτο διαγωνισμο και οχι μια στείρα αιτηση.