Τι κρύβεται πίσω από τη σύλληψη του Τούρκου στο προξενείο των ΗΠΑ;


Η κρίση που ξέσπασε ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία έχει και μια λεπτομέρεια που δεν έγινε ευρέως γνωστή. Όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικήΤι κρύβεται πίσω από τη σύλληψη του Τούρκου στο προξενείο των ΗΠΑ;
Μια μικρή «λεπτομέρεια» στη σοβαρή διπλωματική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που ίσως δεν έχει προσεχθεί ιδιαίτερα, δίνει τροφή για περίεργες σκέψεις και τη διατύπωση εικασιών, έστω αστήρικτων… εν αναμονή στοιχείων.

Η «λεπτομέρεια» αυτή είναι ότι ο Τούρκος υπάλληλος του προξενείου φέρεται να εργαζόταν για λογαριασμό μιας από τις πιο ευαίσθητες υπηρεσίες του αμερικανικού κράτους, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας με αρμοδιότητα την καταπολέμηση των ναρκωτικών, της περίφημης DEA (Drug Enforcement Administration).

Αυτό που επίσης δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα είναι ότι η αντιπροσωπεία της DEA στην Κωνσταντινούπολη είναι ιδιαιτέρως ισχυρή και δραστήρια, έχοντας στο ενεργητικό της πολλαπλές επιτυχίες και συλλογή πληροφοριών που έχουν οδηγήσει σε σημαντικές επιτυχίες με την εξάρθρωση κυκλωμάτων και την κατάσχεση μεγάλων φορτίων ναρκωτικών.

Με απλά λόγια, πόσο απίθανο είναι να συμβαίνει ένα το ακόλουθο σενάριο; Η δράση του συγκεκριμένου Τούρκου θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τη οργή και την επιθυμία εκδίκησης κάποιων από τα κυκλώματα ναρκωτικών, καθώς η Τουρκία είναι γνωστός κόμβος προώθησης στις δυτικές αγορές.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο έγκυρο www.defence-point.gr