Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Πρόταση Καμμένου για λύση - Απορρίπτει ο Τσουκαράκης

Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Λύση στο αδιέξοδο που έχει επέλθει με τη φωτογραφική διάταξη του άρθρου 27 επιδιώκει ο Πάνος Καμμένος. Γιατί απορρίπτει ο Τσουκαράκης


Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Πρόταση Καμμένου για λύση - Απορρίπτει ο ΤσουκαράκηςΜια χαραμάδα για την έναρξη διαλόγου για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό άφησε ανοιχτή ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είδε σήμερα όλες τις Ενώσεις εν ενεργεία αλλά και αποστράτων αξιωματικών να του ζητούν να αποσύρει τη φωτογραφική διάταξη του άρθρου 27 με την οποία επιχειρεί να χρίσει πρόεδρο τον σύμβουλό του Ανέστη Τσουκαράκη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε σήμερα διατεθειμένος να γίνει διάλογος μέχρι τις 28 Οκτωβρίου και να βρεθεί λύση. Πρότεινε μάλιστα να αναλάβουν οι θεσμικές ενώσεις των αποστράτων το ρόλο του εγγυητή σε αυτό τον διάλογο.

Ο Ανέστης Τσουκαράκης απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα επιδιώκει την πλήρη απομόνωση των στρατιωτικών από οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα!

Αποδέχθηκε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο στην περίπτωση που αναλάβει το υπουργείο την πρωτοβουλία, αποσιωπώντας ότι ο ίδιος είναι σύμβουλος του υπουργού και ενδεχομένως να είναι σε πλεονεκτική θέση.

Είπε χαρακτηριστικά:  "Οι Ενώσεις Αποστράτων, επειδή τους γνωρίζω και τους τρεις και είναι πολύ αγαπητοί και ειδικά με τον κ. Περβαινά έχουμε συνεργαστεί πάρα πολύ στο παρελθόν, είναι ένας ξεχωριστός θεσμικός φορέας, που εκφράζει τα συμφέροντα των αποστράτων. Ήδη, σήμερα τοποθετήθηκαν κατά του άρθρου 27.

Να συζητήσω, λοιπόν, εγώ, όταν γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι θα υπάρχει αντίρρηση και αντίθεση κατά δύο ανθρώπων που θέλουν να βρουν μια κοινή συνισταμένη; Αυτό δεν γίνεται.
Εάν έχει πρόθεση το Υπουργείο να το συζητήσουμε, ναι, γιατί εμείς από την αρχή ήμασταν ενωτικοί".

Η ΠΟΜΕΝΣ από την πλευρά της άφησε πολλές φορές ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχει στον διάλογο.