ΣΟΚ: Ηττήθηκε F-35A σε αερομαχία από Fokker Triplane

Μαχητικό F-35A της USAF, με λογισμικό 3F «έχασε» σε αερομαχία από αεροσκάφος τύπου Fokker Triplane, του ίδιου τύπου με το αεροσκάφος που πετούσε ο θρυλικός Κόκκινος Βαρώνος. 

ΣΟΚ: Ηττήθηκε F-35A σε αερομαχία από Fokker Triplane


Η αερομαχία έγινε στα πλαίσια προετοιμασίας επίδειξης που θα συμμετείχε το Fokker Triplane, πλησίον της «φωλιάς» των F-35A, στην αεροπορική βάση Luke της Αριζόνα.
Κατόπιν συμφωνίας, μαχητικό F-35A εξοπλισμένο με AIM-9X και φυσικά σκοπευτικό επί κράνους, ενεπλάκη σε αερομαχία με το υπέργηρο μαχητικό. Έτσι προσπάθησε να εγκλωβίσει το 100ετές καταδιωκτικό του Α’ΠΠ, αλλά η κεφαλή του AIM-9X δεν μπόρεσε ούτε μια φορά να «κλειδώσει» πάνω στο Fokker. Σημειώνουμε πως μετά από αυτή την αποτυχία, ο ΑΙΜ-9Χ βλέπει πλέον την πόρτα της εξόδου από τις USAF/USN/USMC, λόγω και της πρόσφατης αποτυχίας εναντίον του Su-22 στην Συρία.
Με την σειρά του ο έμπειρος πιλότος του Fokker, Leo O.T. Thelo (ολλανδικής καταγωγής) κατάφερε να πάρει ουκ ολίγες φορές την «ουρά» του F-35A, επιτυγχάνοντας επιβεβαιωμένα FOX-3 τουλάχιστον 4 φορές, όπως επιβεβαίωσε και το σύστημα ACME της αεροπορικής βάσης.
Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, παρά την προσπάθεια της Lockheed Martin (και της USAF) να κρατήσει χαμηλά τους τόνους. Η Fokker, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πλέον τα δικαιώματα κατασκευής του υπέργηρου μαχητικού, προωθεί το Triplane σαν λύση στο πρόβλημα που λέγεται F-35A για αρκετές αεροπορίες ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές μας πληροφορίες, αντιπροσωπεία της Fokker προτείνει την άμεση αγορά 48 μαχητικών Fokker Triplane Upgrade GR σε προνομιακή τιμή. 

Η αποπληρωμή θα μπορεί να γίνει έναντι ειδών ή υπηρεσιών, και μάλιστα προτείνεται η αγορά να γίνει έναντι πακέτων διακοπών σε μη τουριστικά μέρη της χώρας κατά την διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. 

Έτσι αναμένεται πλήθος τουριστών να γεμίσουν ασφυκτικά απομονωμένα χωριά τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.
Θεωρείται πως τρεις μοίρες Triplane GR μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς τα τουρκικά F-35, και έτσι ήδη αρκετές φωνές λογικής προτείνουν να ακυρωθεί ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών F-16, τα οποία μπορούν να πουληθούν σαν παλιοσίδερα σε διάφορες μάντρες υλικών. 

Αυτή θα ήταν η καλύτερη επιλογή, καθώς πολλοί τα θεωρούν πλέον άχρηστα. Αν δε, δεχτούμε και την πρόταση συμπαραγωγής περισσότερων μαχητικών Triplane GR σε εργοστάσιο παραγωγής λευκοσιδήρου σε περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας, τότε είναι προφανές πως η Ελλάδα θα μετατραπεί σε περιφερειακή υπερδύναμη.
Το αντεπιχείρημα της απώλειας σημαντικού έργου για την ΕΑΒ, είναι η αγορά 96 υπερσύγχρονων πολυβόλων MG-3 για τα Triplane από την ΕΒΟ.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Προφανώς και η παραπάνω ιστορία είναι απολύτως φανταστική, και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, ενώ η πηγή της είναι χιουμοριστικό αμερικανικό site. 

Όπως φυσικά ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα είχε η δυνατότητα αγοράς ρωσικών Su-35GR με πληρωμή σε κεράσια, από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με την άμυνα και την αεροπορία. 

Αφήσαμε τώρα τα Su και πιάσαμε τα «άλλα» -35, καθώς αυτά έχουν διαφημιστικό budget. Αντίθετα ο εκσυγχρονισμός των F-16 δεν βγάζει παρά «ψίχουλα» (που όπως έχουμε γράψει θα κοστίσει 10-12 εκ. δολάρια ανά αεροσκάφος), καθώς ίσως ο μόνος ωφελημένος, εκτός από την ΠΑ που θα έχει πλέον αρκετές μοίρες υπερσύγχρονων μαχητικών 4,5+ γενιάς,  θα είναι η ΕΑΒ που θα τον κάνει στις εγκαταστάσεις της… Αν φυσικά ποτέ γίνει  αυτός ο εκσυγχρονισμός…
Αλλά όταν σε μια χώρα κυριαρχεί η άποψη πως μας «ψεκάζουν» και «τα εμβόλια κάνουν κακό», το να πιστεύει κάποιος πως ο εκσυγχρονισμός της ραχοκοκαλιάς της ΠΑ είναι «λάθος», είναι τίποτα μπροστά στην συνολική εικόνα. Ειδικά όταν κάποιοι που θεωρούσαν το F-35A μέχρι πρότινος ιδανικό στόχο για κυνήγι πάπιας, και το θεωρούν τώρα το Ιερό Δισκοπότηρο.
Σημείωση Armyvoice.gr : Κι εμάς μας άρεσε και το αναδημοσιεύουμε από το έγκυρο www.ptisidiastima.com