Σχολή Ευελπίδων: Πώς φώναζαν τον Αλκιβιάδη Στεφανή οι συμμαθητές του;

Σχολή Ευελπίδων: Οι συμμαθητές του Αρχηγού ΓΕΣ αποκαλούσαν τον Αλκιβιάδη Στεφανή με ένα ιστορικό όνομα. Δείτε ποιοΣχολή Ευελπίδων: Πώς φώναζαν τον Αλκιβιάδη Στεφανή οι συμμαθητές του;Στην κλειστή κοινωνία μιας στρατιωτικής σχολής, πολλές φορές οι μαθητές βγάζουν παρατσούκλια και  ψευδώνυμα, τα οποία φθάνουν να συνοδεύουν τα στελέχη μια ολόκληρη ζωή.

Μια τέτοια περίπτωση περιγράφει σήμερα η ιστοσελίδα kranosgr.blogspot.gr που αποκαλύπτει το όνομα με το οποίο οι συμμαθητές του Αλκιβιάδη Στεφανή αποκαλούσαν τον Αρχηγό ΓΕΣ όταν ήταν στην Σχολή Ευελπίδων.

Αφορμή ήταν η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στο χωριό ΜΕΛΑΣ του νομού ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, όπου παρέστη στο ιερό μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης της ψυχής του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά.
Δείτε τι γράφει ο Ηλίας Προύφας στο kranosgr.blogspot.gr 

Μίκης Ζέζας το ψευδώνυμο του εθνικού ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά.

Το χρησιμοποιούσε από την αρχή της δράσης του στη Μακεδονία, όταν αρχικά με ένοπλο σώμα 35 ανδρών, που το αποτελούσαν Μακεδόνες, Μανιάτες και Κρητικοί, διέβη τα ελληνο-οθωμανικά σύνορα και εισέβαλε στα εδάφη της Μακεδονίας, κοντά στο Όστροβο (σημερινή Άρνισσα), όπου έδωσε τον αγώνα για την απελευθέρωσή της.


Σύμφωνα με τη νεότερη ιστορία, επέλεξε ως μόνιμη ενδυμασία του το ντουλαμά και ως επιχειρησιακό όνομα το Μίκης Ζέζας με το οποίο ήταν γνωστός μέχρι και την ημέρα του θανάτου του στις 13 Οκτωβρίου 1904 στο σημερινό χωριό ΜΕΛΑΣ της Καστοριάς.

Εκεί βρέθηκε χθες Κυριακή για να τιμήσει τη μνήμη του ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλιβιάδης Στεφανής, ο οποίος όπως μάθαμε, από τα μαθητικά του χρόνια στην ΣΣΕ είχε ως ίνδαλμα του τον Παύλο Μελά.

Ήταν τέτοια η αγάπη του σημερινού αρχηγού για τον Εθνικό μας Ήρωα που σε συνδυασμό με το παρουσιαστικό του (ψηλός και ευθυτενής),  κάποιοι Ευέλπιδες  τον αποκαλούσαν με αγάπη  και σεβασμό και Μίκη Ζέζα.