Πρωτοβουλία Βίτσα για διάλογο ΠΟΜΕΝΣ - ΠΟΕΣ - Αρνείται ο Τσουκαράκης

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας πήρε πρωτοβουλία να καλέσει σε διάλογο τους συνδικαλιστές. Ωστόσο η ΠΟΕΣ το απέφυγε!Πρωτοβουλία για συνεννόηση μεταξύ των συνδικαλιστών που διεκδικούν την συνεννόηση των στρατιωτικών ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας  stratiotikos.gr ο σύμβουλος του κ. Καμμένου και εκπρόσωπος της ΠΟΕΣ αρνήθηκε να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.


Δείτε τι γράφει το stratiotikos.gr :

Ένα ακόμα δείγμα γραφής έδειξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης - ο οποίος υποτίθεται ότι θέλει να εκπροσωπεί το στρατιωτικό προσωπικό της χώρας - δείχνοντας περίσσεια αλαζονεία και απροθυμία για οποιαδήποτε συζήτηση - συνεννόηση με τους κατά τα άλλα συναδέλφους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Ο Βίτσας αλλάζει το άρθρο 27 - ΒΙΝΤΕΟ


Σήμερα Σάββατο, ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας κάλεσε εκπροσώπους των δύο φορέων της ΠΟΕΣ και της ΠΟΜΕΝΣ, καθότι τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η δεύτερη “ανάγνωση” του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ.

Ο ΑΝΥΕΘΑ ζήτησε συνεννόηση των ΠΟΕΣ και ΠΟΜΕΝΣ έτσι ώστε από κοινού ή έστω να συμφωνήσουν στοιχειωδώς στις τροποποιήσεις του άρθρου 27 που θα κατατεθούν για το νομοσχέδιο.
Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο 27, που κατέθεσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος την προηγούμενη εβδομάδα, φωτογραφίζει της ΠΟΕΣ και τον Ανέστη Τσουκαράκη του οποίου η σχέση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι γνωστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βασιλοχουντικοί κήρυξαν πόλεμο στον Βίτσα για τον συνδικαλισμό!

Ο κ. Τσουκαράκης, λοιπόν, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης με την ΠΟΜΕΝΣ αρνούμενος να καθήσει στο τραπέζι και να συζητήσει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρης Ρώτας διατηρώντας την ενωτική του διάθεση και παρά την προκλητική στάση του κ. Τσουκαράκη, έδειξε πρόθυμος να συζητήσει προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τόπος βάσει του οποίου θα τροποποιηθεί το εν λόγω νομοσχέδιο.

Παρόλα αυτά ο κ. Τσουκαράκης κρυμμένος πίσω απ΄το φωτογρφικό νόμο Καμμένου, αρνήθηκε κάθε είδους δημοκρατική διαδικασία.

Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα να κατατεθούν από τις δύο πλευρές προτάσεις για τροποποιήσεις του νομοσχεδίου ξεχωριστά μέχρι αύριο (Κυριακή) στον Αναπληρωτή Υπουργό.  

Η ψήφισή του αναμένεται μετά από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Για ένα φορέα που έχει την υποχρέωση και αποκλειστικό λόγο ύπαρξης να ενώνει το προσωπικό που εκφράζει, είναι σαφές ποιος είναι ο κατάλληλος!