Πού βρίσκεται το θέμα της πώλησης των αεροσκαφών F-16 Block 30;

Που βρίσκεται το θέμα της πώλησης των αεροσκαφών F-16 Block 30; Πως συνδέεται με την αναβάθμιση των F-16 σε επίπεδο Block V;

Πού βρίσκεται το θέμα της πώλησης των αεροσκαφών F-16 Block 30;

Το θέμα της αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16 φέρνει στο προσκήνιο την υπόθεση της πώλησης του στόλου της παλαιότερης έκδοσης των μαχητικών του τύπου, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ), με σκοπό τα χρήματα από την πώληση να χρησιμοποιηθούν στην αναβάθμιση των υπολοίπων.

Η μία περίπτωση είναι η Ελλάδα να συμφωνήσει στην πώληση 10-12 μαχητικών στην Κροατία που αναζητά νέα μαχητικά αεροσκάφη, εξετάζοντας και την περίπτωση προμήθειας μεταχειρισμένων, όπως τα ελληνικά F-16 Block 30, για τα οποία η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πρόταση.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις ανάμεσα στην ελληνική και την κροατική πλευρά, χωρίς όμως να έχουμε φτάσει στο σημείο που θα συζητηθεί η τιμή σε μια ενδεχόμενη τέτοια προμήθεια.

Τα αεροσκάφη αυτά διαθέτουν σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου, ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την αξία τους, μόνο που κάποια έχουν το ASPIS II και άλλα το σημαντικά παλαιότερο ASPIS I.

Διαβάστε την συνέχεια στο defence-point.gr