Πόσα και ποια F-16 θα αναβαθμιστούν - Τι είπε ο Αρχηγός ΓΕΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΑ ενημέρωσε τους στρατιωτικούς συντάκτες για τις αποφάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας αναφορικά με τα F-16
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ενημέρωσε τους στρατιωτικούς συντάκτες για τις αποφάσεις του Κλάδου αναφορικά με το ποια μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα αναβαθμιστούν στο επίπεδο F-16V (Viper).

Σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση, τα πλέον προηγμένα F-16 σε ελληνικό οπλοστάσιο, τα Block 52+/Block 52+ Advanced, θα εκσυγχρονιστούν στο επίπεδο F-16V και θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

To Armyvoice.gr είχε πριν λίγες ημέρες ενημερώσει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του ο αριθμός των F-16 που η Πολεμική Αεροπορία σκέφτεται να αναβαθμίσει σε viper είναι 85.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: F-16: Ήρθε ο λογαριασμός για τα 2,4 δισ δολάρια- 85 θα αναβαθμιστούν(;)


Στην χθεσινή συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΑ με τους δημοσιογράφους, ο αριθμός αυτός επιβεβαιώθηκε


Η ιστοσελίδα Defence Point γράφει ότι τα F-16 Block 50 θα εκσυγχρονιστούν στο επίπεδο Block 52+ με τη χρήση των συστημάτων που θα αφαιρεθούν από τα αεροσκάφη της εν λόγω διαμόρφωσης. Το ερώτημα γιατί δε μένουν ως έχουν και να γίνουν Viper τα Block 50, είναι πολύ απλά διότι είναι τα νεότερα αεροσκάφη στο οπλοστάσιο.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η τύχη των F-16 Block 30, από τα οποία θα διατηρηθούν στο οπλοστάσιο 20 (μία μοίρα) για να αποτελέσουν «μοίρα επιτιθέμενων» που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων και τα υπόλοιπα θα προωθηθούν για πώληση στη διεθνή αγορά.

Το ΓΕΑ εξετάζει τη δυνατότητα να προβεί σε χρονομερισματική μίσθωση (leasing) τόσο αεροσκαφών προκεχωρημένης, όσο και αρχικής – προεπιχειρησιακής εκπαίδευσης, καθώς στον τομέα αυτό η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει πλέον σημαντικό πρόβλημα.