Πάνος Καμμένος: Πού θα πάνε τα 2,4 δισ για τα F-16!

Πληροφορίες για το πώς κατανέμονται στα 2,4 δισ δολάρια της συμφωνίας για τα F-16, έδωσε αργά το βράδυ ο ΥΕΘΑ Πάνος ΚαμμένοςΠάνος Καμμένος: Πού θα πάνε τα 2,4 δισ για τα F-16!
Μετά το σοκ που προκλήθηκε για το ύψος των 2,4 δισ. δολαρίων της συμφωνίας που αφορά στα F-16, και την οποία ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε ότι θα αποτελέσει ένεση για την αμερικανική οικονομία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έρχεται να διευκρινίσει το πώς θα γίνει η κατανομή.

Συγκεκριμένα μέσω tweet που έκανε αργά το βράδυ της Τρίτης ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι από τα 2,4 δισ. δολάρια, το 1,1 δισ ευρώ θα πάει για την αναβάθμιση των F-16 και τα άλλα σε προγράμματα βοηθείας και αντισταθμιστικά.

Τι είπε ο Τραμπ


«Συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως είναι η αναβάθμιση του στόλου των F-16».

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Είμαι βέβαιος για τη στρατηγική συνεργασία και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία» απάντησε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Ντόναλντ Τράμπ προσδιόρισε μάλιστα το ύψος της συμφωνίας αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών κάνοντας λόγο για project που θα στοιχίσει 2,4 δισ. δολάρια. Καθιστώντας έτσι σαφές ότι δεν πρόκειται για «ευχολόγιο» αλλά για συμφωνία που έχει ήδη κλείσει.


Οπως σημείωσε, το κόστος ενός τέτοιου προγράμματος θα αγγίξει τα 2,4 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε και το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μια από τα λίγα μέλη του ΝΑΤΟ που υπερβαίνει το στόχο των αμυντικών δαπανών.


Το ποσό έσκασε σαν βόμβα στην Ελλάδα


Στην Αθήνα προκάλεσε «παγωμάρα» η ανακοίνωση Τραμπ για το ύψος των εξοπλιστικών.

Αμέσως, ξεκίνησε μια αγωνιώδης προσπάθεια «διαρροών» καθώς έγινε αντιληπτό ότι θα προκληθούν αντιδράσεις για τα 2,2 δισ. δολάρια αναβάθμισης των F-16, σε μια περίοδο που η Ελλάδα αναγκάζεται να κόψει συντάξεις και αφορολόγητο.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, προεξάρχοντος του Πάνου Καμμένου, επιδιώκοντας να μετριάσουν τις εντυπώσεις για το κόστος του «κουστουμιού» που έραψαν οι Αμερικανοί στον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριζαν ότι το πραγματικό κόστος που αφορά στον προϋπολογισμό μόνο σε κονδύλι ύψους 1,1 δισ.