Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Τι δεσμεύτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο για τη φωτογραφική διάταξη που αφορά τον στρατιωτικό συνδικαλισμό έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τι δεσμεύτηκε;

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Τι δεσμεύτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό

Δυο δεσμεύεις σε σχέση με τον στρατιωτικό συνδικαλισμό ανέλαβε χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πρώτη ότι ο Ανέστης Τσουκαράκης θα ελεγχθεί για οικονομικά ζητήματα που αφορούν την Ένωσω Αττικής και ότι όταν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει το άρθρο 27 εάν αυτό ψηφιστεί τώρα στην Βουλή.

Ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον σύμβουλο του Πάνου Καμμένου κ. Ανέστη Τσουκαράκη, λέγοντας ότι επί της σημερινής κυβέρνησης έχει πάθει "αφωνία" για τα αναδρομικά των στρατιωτικών, ενώ επί των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν κάθε μέρα στα κανάλια και φώναζε.

Δείτε τι άλλο είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Γεωργιάδης:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το άρθρο έχει γραφεί για τον κ. Τσουκαράκη. Επί εποχής κυβερνήσεων Σαμαρά και Βενιζέλου κατέβαζε στο δρόμο τους πάντες για την καταβολή των αναδρομικών.

Ως εκ του θαύματος εδώ και δυο χρόνια ξέχασε τα αναδρομικά. Αυτός ο κύριος που έδειχνε σφοδρό συνδικαλιστικό ζήλο με την προηγούμενη κυβέρνηση και έχει πάθει πλήρη αφωνία με την παρούσα κυβέρνηση, ευνοήθηκε από την προηγούμενη διάταξη περί συνδικαλισμού που ήρθε στη Βουλή.

Τότε ο κ. Δαβάκης, ως εισηγητής της ΝΔ είχε καταψηφίσει και είχε εξηγήσει τι θα συνέβαινε με την εφαρμογή του νόμου. Τι έγινε από την ψήφιση της διάταξη το 2016, μέχρι σήμερα;

Ο κ. Τσουκαράκης τα έκανε θάλασσα. Δεν προσάρμοσε το καταστατικό του όπως ο δικός σας νόμος προέβλεπε. Ο μόνος που δεν το έκανε, άρα έχει χάσει την προθεσμία, άρα είναι παράνομος, τις δε εκλογές στις περιφερειακές ενότητες τις κέρδιζαν οι συνδικαλιστικοί του αντίπαλοι.

και τι έρχεστε και κάνετε εσείς οι υποτιθέμενοι θαυμαστές του συνδικαλισμού;

'Έρχεστε και νομοθετείτε, τρεις η μέρες πριν τη δεύτερη δίκη, για να προκαταλάβετε την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Για να ευνοήσετε τον δικό σας εγκάθετο συνδικαλιστή που έχει πάθει μουγκαμάρα τώρα για τα αναδρομικά και έχει γίνει ρεζίλι των σκυλιών στο στράτευμα, γιατί επαναλαμβάνω από εκεί που έβγαινε κάθε ημέρα στα κανάλια για τα αναδρομικά, μετά εξαφανίστηκε, ο οποίος πρέπει να ελεγχθεί για οικονομικά ζητήματα που αφορούν την Ένωσή του και θα ελεγχθεί, και έρχεστε εσείς με νόμο τώρα να κάνετε τι; Να καταργήσετε αυτούς που κέρδισαν!

Γιατί δεν περιμένετε τις αποφάσεις των δικαστηρίων; Τι είναι αυτό που σας βιάζει να φέρετε σήμερα αυτό το νομοσχέδιο;

Θα ήθελα πολύ κύριε υπουργέ να μας εξηγήσετε για πιο λόγο έρχεστε λίγο πριν τη δίκη να νομοθετήσετε και να παρέμβετε στο έργο της Δικαοσύνης.

Για ποιο λόγο παίρνετε εσείς την ευθύνη του δικαστηρίου; Γιατί είναι δουλειά του υπουργού να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη; Περιττό να πω ότι δεσμευόμαστε πως θα το καταργήσουμε ως άρθρο όταν θα γίνουμε κυβέρνηση, και θα ελεγχθεί ο κ. Τσουκαράκης για όλα.

Κατ΄αρχήν πρέπει να ελεγχθεί από τους συναδέλφους του γιατί τους πρόδωσε ως προς την καταβολή των αναδρομικών. Τα χρήματα τώρα θα τα είχαν πληρωθεί όλοι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και δεν τα πήρανε επειδή βγήκατε εσείς, που τους είχατε τρελάνει τότε ότι θα τους τα δίνατε την πρώτη ημέρα.

Ο κ. Καμμένος που φυσικά έφυγε λίγο πριν μιλήσω, γιατί δεν τολμάει να με αντικρίσει, στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ξέρετε τι είπε; Δεσμεύομαι ότι ο πρώτος μου νόμος θα είναι η πληρωμή των αναδρομικών. Τελειώνει το 2017 και τα αναδρομικά τα ξεχάσατε.