Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Τα "μαζεύει" ο Καμμένος για το άρθρο 27 - Να γίνει διάλογος λέει

Κορυφώθηκε η αντιπαράθεση στη Βουλή για την φωτογραφική διάταξη του άρθρου 27. Ο Πάνος Καμμένος υποσχέθηκε διαβούλευση και τροποποιήσεις 


Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Τα "μαζεύει" ο Καμμένος για το άρθρο 27 - Να γίνει διάλογος λέει

Κορυφώθηκε η αντιπαράθεση για την φωτογραφική διάταξη που περιέχει το άρθρο 27, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρης Ρώτας, ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής υποστήριξε ότι με το άρθρο αυτό επιχειρείται ευθεία ανάμειξη στην θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ αλλά και στο έργο της Δικαοσύνης.

Κάλεσε τον υπουργό να είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και της δικαιοσύνης και να μην επιχειρεί με φωτογραφικές διατάξεις να παρέμβει υπέρ της ΠΟΕΣ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης ανέπτυξε τις γνωστές του θέσεις, λέγοντας ότι δεν πρόφθασε ναυλοποιήσει τον περυσινό νόμο και γι αυτό χρειάζεται νέα ρύθμιση για να προφθάσει!

Επιτέθηκε δε με εξαιρετικά αήθεις χαρακτηρισμούς στους συναδέλφους του της ΠΟΜΕΝΣ, αποδίδοντάς τους χαρακρητισμούς από παιδικά καρτούν, κάτι που προκάλεσε αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις.

Τέλος καταλυτικές ήταν οι παρεμβάσεις των Ενώσεων Αποστράτων, οι οποίοι όλοι ζήτησαν την απόσυρση της φωτογραφικής διάταξης του άρθρου 27.

Αμέσως μετά ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πήρε τον λόγο και υποσχέθηκε για πρώτη φορά να γίνει διάλογος με ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους, μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.