Κύπρος: Έφοδος σε φυλάκια του 2ου Συντάγματος! Τι συνέβη;

Κύπρος: Έφοδο στα φυλάκια του 2ου Συντάγματος Πεζικού του ΓΕΕΦ διέταξε ο στρατηγός Λεοντάρης! Δείτε τι συνέβη

Κύπρος: Έφοδος σε φυλάκια του 2ου Συντάγματος! Τι συνέβη;Με μια κίνηση Σημειολογίας και Ουσίας επιτελείς του ΓΕΕΦ και Διοικητές όλων των κλιμακίων της Εθνικής Φρουράς πραγματοποίησαν αναγνωρίσεις σε φυλάκια στον Τομέα Ευθύνης του ΤΣ 2ου ΣΠ την 11 Οκτωβρίου 2017.
 
Κατά τις αναγνωρίσεις τα στελέχη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Διοικητές των εν επαφή Ταγμάτων για την τοπογραφία της περιοχής, την αποστολή και το έργο του Τακτικού Συγκροτήματος και των Μονάδων τους.
 
Ακολούθως μετέβησαν στο αμφιθέατρο της ακριτικής κοινότητας Κάτω Πύργου όπου ο Διοικητής του 276 ΤΠ ενημέρωσε για τις πολεμικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Συγκροτήματος τόσο την περίοδο 1963 όσο και κατά το 1974 και πραγματοποιήθηκε διοικητική συγκέντρωση στην παρουσία του κ. Α/ΓΕΕΦ.

 
Ο Α/ΓΕΕΦ αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς και κυρίως σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας του προσωπικού και του υλικού και της ανάγκης ουσιαστικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης.
 
Αναφερόμενος στο θεσμό των ΣΥΟΠ τόνισε ότι όπως είναι συγκροτημένος και περιγράφεται στα κείμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας και δη του ΥΠΑΜ, συνάδει με τα πρότυπα άλλων σύγχρονων στρατών και προέτρεψε τους Διοικητές να μεριμνήσουν έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που προσδίδει η πρόσληψη των ΣΥΟΠ για επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων τους.
 
Ολοκληρώνοντας ο κ. Αρχηγός αναφέρθηκε στην πρόσληψη των γυναικών ΣΥΟΠ, ενός θεσμού που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Εθνική Φρουρά, τις αλλαγές που προκύπτουν από αυτή κυρίως σε θέματα ενδιαίτησης τους και την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δοθεί για την ομαλή ένταξη τους στις Μονάδες.