Κέντρα Εκπαίδευσης: Αντιδράσεις για ενδεχόμενο λουκέτο στο ΚΕΥΠ

Κέντρα Εκπαίδευσης: Αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία προκαλεί το πιθανό "λουκέτο" στο ΚΕΥΠ στη Λαμία

Κέντρα Εκπαίδευσης: Αντιδράσεις για ενδεχόμενο λουκέτο στο ΚΕΥΠΟρκίστηκαν σήμερα οι στρατεύσιμοι της 2017 Ε' ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στην Λαμία, και όπως όλα δείχνουν μια ανάλογη ορκωμοσία θα επαναληφθεί για τελευταία ίσως φορά με την σειρά που θα καταταχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όπως έχει ήδη γράψει το Armyvoice.gr τον ερχόμενο Ιανουάριο αναμένεται πλην απροόπτου να ενεργοποιηθεί το σχέδιο του ΓΕΣ να παρουσιάζονται κατ' ευθείαν στις Μονάδες οι στρατεύσιμοι και όχι στα Κέντρα εκπαίδευσης.

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην Λαμία, καθώς μια τέτοια κίνηση θεωρείται ότι επηρεάζει την τοπική οικονομία.

Η δημοσιογράφος του Armyvoice.gr Ιωάννα Ηλιάδη μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή στο ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9 και τους Λίλιαν Χαχοπούλου και Πάνο Κατσώνη.


Ανέπτυξε τις πληροφορίες που υπάρχουν για το σχέδιο του έχει εκπονήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς και όσα σχετικά έχει αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε κοινοβουλευτικό έλεγχο.


Σύμφωνα με αυτές, το ΓΕΣ, εξετάζοντας σε ρεαλιστική βάση τις επιχειρησιακές του απαιτήσεις, σε συνάρτηση  με τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας και τις κοινωνικές επιπτώσεις τους, προσεγγίζει ολιστικά το κρίσιμο θέμα της κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών.
Υπό το πρίσμα αυτό, κρίθηκε αναγκαίο  η κατάταξη των στρατευσίμων να γίνεται  πλέον πλησίον των Μονάδων τοποθέτησής τους.

Ήδη έγινε το καλοκαίρι μια πιλοτική εφαρμογή σε δυο μονάδες και έχουν εξαχθεί συμπεράσματα.


Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9, το σχετικό απόσπασμα της οποίας μπορείτε να ακούσετε στο lamianow.gr υπάρχει ανησυχία για την απώλεια που θα έχει η οικονομία της τοπικής κοινωνίας από ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του ΚΕΥΠ.

"Θα έπρεπε και πιθανότατα οι τοπικοί άρχοντες θα έπρεπε να κινητοποιηθούν το συντομότερο δυνατό ώστε να μην έχουμε μια ακόμη απώλεια εισροής οικονομικών πόρων στον τόπο μας¨, αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα lamianow.gr.