Άσκηση Παρμενίων: Αγιασμός στο πεδίο βολής στην Κομοτηνή

Άσκηση Παρμενίων: Αγιασμός σε στρατιωτικές στην  Κομοτηνή και στο πεδίο της βολής έγινε την Δευτέρα


Άσκηση Παρμενίων: Αγιασμός στο πεδίο βολής στην  Κομοτηνή


Στο πεδίο βολής στον χώρο Σύμβολα λίγο έξω από την Κομοτηνή βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, με αφορμή τη διεξαγωγή της στρατιωτικής άσκησης Παρμενίων.

Στο πλευρό των στρατιωτικών μονάδων της Κομοτηνής, ο Μητροπολίτης τέλεσε αγιασμό, ευχόμενος καλή επιτυχία στα στελέχη του στρατού ενώ επικαλέστηκε την άνωθεν βοήθεια και την ενδυνάμωση προς την επιτυχή έκβαση της άσκησης για το καλό της πατρίδας.

Στην ακολουθία παρέστη ο ταξίαρχος - διοικητής της 21ης Ταξιαρχίας, Λάζαρος Καμπουρίδης, καθώς και αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες.

Η άσκηση Παρμενίων διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και βρίσκεται σε εξέλιξη από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου με την τελική της φάση να λαμβάνει χώρα στις 6 Οκτωβρίου στον Έβρο. 

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του πολιτικού τομέα. Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους. 

δ. Η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής. 

στ. Η εφαρμογή και ο έλεγχος διαδικασιών σχεδίων επιστράτευσης και επίταξης.