Αλλαγή φύλου: Το 2014 έγινε πραγματικότητα στην Αστυνομία

Αλλαγή φύλου: Μπορεί μόλις χθες να ψηφίσθηκε το σχετικό νομοσχέδιο, ωστόσο τρία χρόνια πριν έγινε πραγματικότητα στους κόλπους της Αστυνομίας.


Αλλαγή φύλου: Το 2014 έγινε πραγματικότητα στην Αστυνομία

Η πρώτη περίπτωση αλλαγής φύλλου στην Ελληνική Αστυνομία αρχικά προκάλεσε "πονοκέφαλο" στην ηγεσία. Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας εξέφρασαν ανοιχτά την δυσαρέσεκειά τους, όταν πληροφορήθηκαν πως η τροχονόμος, εν ονόματι Νικολέτα έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Όπως ανέφερε τότε δημοσίευμα της Espresso, η εν λόγω τροχονόμος, αρχιφύλακας σε υπηρεσία της Τροχαίας στο νομό Αττικής, αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στη ζωή της, αφήνοντας πίσω της το θηλυκό κομμάτι του εαυτού της.

Προχώρησε σε αλλαγή φύλου και πλέον όπως αναγράφεται και στη νέα του ταυτότητα, έπειτα από την δικαστική απόφαση, ονομάζεται Νίκος.

Ο 30χρονος άνδρας προέβη σε όλες τις νομότυπες ενέργειες, ενημερώνοντας παράλληλα την αστυνομική υπηρεσία έξι μήνες προτού πραγματοποιήσει τις πρώτες συνεδρίες.

Παρά τον αρχικό προβληματισμό της ηγεσίας, οι αξιωματικοί του Σώματος αντιμετώπισαν με την δέουσα προσοχή και ψυχραιμία αυτό το πρωτόγνωρο για τα αστυνομικά χρονικά της χώρας γεγονός. Άλλωστε ο τρόπος που έγινε η αλλαγή φύλου απέδειξε περίτρανα την αξιοπρέπεια και την δύναμη ψυχής του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Μάλιστα ο αστυνομικός προσκόμισε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες ιδιωτών γιατρών, οι οποίες και συνηγορούσαν υπέρ της ψυχικής του ισορροπίας. Από την δική της πλευρά η Ελληνική Αστυνομία ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση από ιατρικό συμβούλιο που θα έκρινε αν ήταν ικανός να φέρει όπλο, ώστε να τοποθετηθεί σε μάχιμη υπηρεσία, όπως ο ίδιος ζητούσε, ή ανίκανος για οπλοφορία που σήμαινε πως θα τοποθετούταν σε υπηρεσία γραφείου ή παντελώς ανίκανος, γεγονός που θα σήμανε και την απόταξή του από την ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 30χρονος έλαβε αναρρωτική άδεια προκειμένου να ολοκληρώσει τις επεμβάσεις, αλλά και την αποκατάσταση από τις εγχειρήσεις στις οποίες έχει ήδη υποβληθεί, ενώ ο διοικητής της υπηρεσίας του, είχει επιστήσει την προσοχή στους αστυνομικούς, ώστε κατά την επιστροφή στην ενεργό δράση του αρχιφύλακα, να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα αξιοπρέπεια από τους συναδέλφους του.

Οι άνθρωποι που γνώρισαν και συνεργάστηκαν με τη Νικολέτα μιλούσαν για μια αστυνομικό με δυναμισμό και αίσθηση του καθήκοντος και για ένα πρόσωπο που δεν έδωσε ποτέ κανένα δικαίωμα για σχόλια. Ήταν μια κοπέλα αδύνατη αδύνατη, με ύψος 1.70, μελαχρινή με κοντά μαλλιά η οποία φορούσε πάντα παντελόνια, ήταν δυναμική, ακέραια και πάνω από όλα έντιμη στην άσκηση των καθηκόντων της.

Πηγή: news247.gr