Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη τζιχαντιστής του ISIS

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη τζιχαντιστής του ISIS - Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί εντός της ημέρας


Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθh τζιχαντιστής του ISIS

Συναγερμός επικρατεί στην Αστυνομία και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, οι αρχές της Αλεξανδρούπολης προχώρησαν σε σύλληψη ενός 30χρονου τζιχαντιστή, ο οποίος ομολόγησε πως έχει πολεμήσει στο πλευρό του ISIS στη Συρία.

Ο επικίνδυνος εξτρεμιστής ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά τον Ιούνιο του 2016, μέσω της Λέρου.

Διέμενε σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και σε σπίτι στην Αθήνα, ενώ κατέληξε σε καταυλισμό προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα, στο Ωραιόκαστρο.

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή πριν δυο μήνες, όταν η γυναίκα του, τον κατήγγειλε στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Από τότε σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ήταν σε στενή παρακολούθηση.


Όταν πήγε στην υπηρεσία ασύλου της Αλεξανδρούπολης για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Ο 30χρονος παραδέχτηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος του ISIS και πως ήθελε να μεταβεί στη Βόρεια Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με το alexpoli.gr, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στην Αθήνα, στο οποίο και εντοπίστηκαν σημαντικά ευρήματα για τη δράση του στη Συρία. Επίσης, εξετάζονται οι επαφές του και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε.

Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.