Βόρεια Κορέα: Δυστύχημα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις - 200 νεκροί

Βόρεια Κορέα: Δυστύχημα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις - Τουλάχιστον 200 νεκροί


Βόρεια Κορέα: Δυστύχημα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις - 200 νεκροίΈνα υπόγειο τούνελ σε μια από τις περιοχές που διενεργούνται οι πυρηνικές δοκιμές του Κιμ Γιονγκ Ουν κατέρρευσε, με συνέπεια να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 200 άνθρωποι εκ των οποίων οι 100 ήταν διασώστες που επιχείρησαν άμεσα να βοηθήσουν.

Οι πληροφορίες της ιαπωνικής τηλεόρασης για τον αριθμό των νεκρών δεν είναι ακριβείς καθώς όπως αναφέρεται «περίπου 100» άτομα βρίσκονταν στο υπόγειο τούνελ την ώρα που κατέρρευσε, ενώ «περίπου 100» είναι και οι διασώστες που σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να τους σώσουν, όταν μια δεύτερη κατάρρευση συνέβη στο ίδιο σημείο.


Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Πουνγκ-ρι, όπου είναι γνωστό πως γίνονται οι πυρηνικές δοκιμές του καθεστώτος. Σημειώνεται πως εκεί είχε διεξαχθεί και η έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας στις 3 Σεπτεμβρίου.


Δεν ήταν λίγοι οι ειδικοί που είχαν προειδοποιήσει πως το πεδίο δοκιμών της Βόρειας Κορέας, μετά από έξι πυρηνικές δοκιμές και ειδικά την τελευταία, του περασμένου Σεπτεμβρίου, πρέπει πλέον να είναι ασταθές.

Όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, μόλις χθες Δευτέρα, ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας είχε προειδοποιήσει πως πιθανή νέα πυρηνική δοκιμή θα μπορούσε να πυροδοτήσει κατάρρευση των ορεινών όγκων της Βόρειας Κορέας, ακόμα και διαρροή ραδιενεργών υλικών.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για διαρροή ραδιενέργειας από το συγκεκριμένο δυστύχημα.