Στρατιωτικός Συνδικαλισμός: Συνεχίζουμε ενωμένοι στο πλευρό κάθε συναδέλφου

Στρατιωτικός Συνδικαλισμός: Συνεχίζουμε ενωμένοι στο πλευρό κάθε συναδέλφου, λέει ο Πρόεδρος των στρατιωτικών Λάρισας! 

Στρατιωτικός Συνδικαλισμός: Συνεχίζουμε ενωμένοι στο πλευρό κάθε συναδέλφου

Γράφει ο Θωμάς Ντιντιός Υπσγός (ΤΤΗ), Πρόεδρος Ε.Σ.Π.Ε.Λάρισας

Στην Ελλάδα η φράση ‘’εργασιακά δικαιώματα’’ στις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν ‘’απαγορευμένη’’ για πολλά χρόνια, ακόμα και για να το σκεφτεί κάποιος, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκεί τα πράγματα ήταν πιο δημοκρατικά, παρόλο που η δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα μας.

Κάποιοι έκαναν ότι μπορούσαν για να συνεχιστεί η φίμωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, να είναι εντελώς αποκομμένα από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο και να μη γνωρίζουν τα εργασιακά δικαιώματά τους, γιατί έτσι τους βόλευε.

Μετά από μεγάλους και μακροχρόνιους αγώνες, έγινε το αυτονόητο.

Η εκπροσώπηση των Ελλήνων στρατιωτικών νομοθετήθηκε με τον ν.4407/16 και πλέων απέκτησε κι αυτός ο κλάδος φωνή.

Με την δημιουργία των πρωτοβάθμιων ενώσεων οι οποίες επεκτείνονται σε όλη τη χώρα, αλλά και μέσα από μια υγιή και νομοταγή Ομοσπονδία, ο κάθε στρατιωτικός θα πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να βρει και να ενταχθεί στην δεύτερη οικογένειά του, μέσω της οποίας θα  ακούγεται η φωνή του σε όλα τα κέντρα αποφάσεων με νόμιμους τρόπους, αλλά και χωρίς να εισπράττει την αδιαφορία του παρελθόντος. 

Είναι υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε σε αυτή τη προσπάθεια κάνοντας την εγγραφή μας στην Ένωση που ανήκει η Μονάδα που υπηρετούμε και να μη σφυρίζουμε αδιάφορα έως ότου να είναι πολύ αργά.

Στα χρόνια της κρίσης παρουσιάστηκαν πάρα πολλά προβλήματα σε όλους τους εργασιακούς κλάδους, κυρίως οικονομικής φύσης, αλλά ακόμα περισσότερο φάνηκε το πρόβλημα στους ένστολους, οι οποίοι από τη φύση της δουλειάς τους εκτός από τις τεράστιες περικοπές που δέχτηκε το εισόδημά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και το θέμα των συνεχόμενων μεταθέσεων, το οποίο επιβαρύνει δραματικά σε όλους τους τομείς (οικονομικούς, ψυχολογικούς, κτλ) κάθε οικογένεια.

Κάποιοι θα προσπαθούν συνεχώς με διάφορους τρόπους να βάζουν πισώπλατες τρικλοποδιές στο συγκεκριμένο εγχείρημα και να επιχειρούν την διάσπασή του, γιατί πολύ απλά έτσι τους βολεύει. 

Αυτούς όμως πρέπει να τους προσπερνάμε, να τους αφήνουμε στο παρελθόν και στο επίπεδό τους και να συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι τον αγώνα μας, με μόνο στόχο τα συμφέροντα των στρατιωτικών, πάντα μέσα σε πλαίσια που ορίζει το σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας μας.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας, είναι ότι για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει μέσω αυτής της προσπάθειας, θα πρέπει να είμαστε συνεχώς ενωμένοι σαν γροθιά και μόνο τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν.

Η πολιτεία και οι πολιτικοί απέναντι σε έναν μεγάλο όγκο ανθρώπων ενός συγκεκριμένου κλάδου που διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους, το σίγουρο είναι ότι δεν θα τους αγνοούν τόσο εύκολα.

Η ιστορία έχει διδάξει ότι για να κτίσεις κάτι στη ζωή σου χρειάζεται πολύς χρόνος και μεγάλοι αγώνες, αλλά για να το γκρεμίσεις χρειάζεται απλά να πετάξεις ‘’μια πέτρα στη τζαμαρία’’ και αυτή τη χάρη δεν θα την κάνουμε σε κανέναν.

Ευελπιστώ πως σύντομα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χέρι χέρι θα δίνουμε τους αγώνες μας, με μόνο θετικά αποτελέσματα για όλους τους Στρατιωτικούς.