Στα δικαστήρια σήμερα η ΠΟΜΕΝΣ κατά της ΠΟΕΣ !

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα εκδικάζεται η ανακοπή που έχει καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ, κατά της ΠΟΕΣ του ΤσουκαράκηΣτα δικαστήρια σήμερα η ΠΟΜΕΝΣ κατά  της ΠΟΕΣ !


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, τονίζει:


Σας ενημερώνουμε ότι την 14η Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη, κατατέθηκε και μας κοινοποιήθηκε ανακοπή του σωματείου ΠΟΕΣ σε βάρος της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΜΕΝΣ).

Προξενεί εντύπωση ότι η ανακοπή αυτή κατατέθηκε μόλις δύο εργάσιμες ημέρες προ της εκδίκασης της πρώτης από τις δύο ανακοπές που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία μας σε βάρος του εν λόγω σωματείου για σωρεία παραβάσεων του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.

Τούτο μάλιστα όταν η ΠΟΕΣ σε σειρά ανακοινώσεών της έκανε λόγο ήδη από τον Απρίλιο για δική της ανακοπή σε βάρος της Ομοσπονδίας μας.

Είναι προφανές ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα η ΠΟΕΣ ανέμενε την ψήφιση συγκεκριμένου άρθρου στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, το οποίο, κατά φωτογραφικό και αντισυνταγματικό τρόπο, θα επιχειρούσε να θεραπεύσει και να νομιμοποιήσει όσα έχουν συμβεί στο σωματείο αυτό.

Είναι επίσης προφανές ότι η κατάθεση της εν λόγω ανακοπής δύο ημέρες πριν την εκδίκαση της πρώτης υπόθεσης σε βάρος της ΠΟΕΣ, έχει σκοπό να καθυστερήσει την ετυμηγορία των Ελληνικών Δικαστηρίων, μέχρι την τυχόν ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Πιστεύουμε ότι σε καμία ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία δεν μπορεί να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση που να σπεύδει να προκαταλάβει τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Τα προβλήματα και οι αδικίες εις βάρος των συναδέλφων δεν μπορούν να πάρουν ούτε μία μέρα αναβολή, αλλά επιζητούν λύση εδώ και τώρα.

Η Ομοσπονδία μας εκεί θα δώσει όλο της το βάρος, όπως το έχει πράξει έως τώρα και όχι στις καρέκλες που θέλουν να διατηρούν κάποιοι εσαεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Ο
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ