Ποιος βουλευτής ενημέρωσε τον Καμμένο για το συνέδριο της ΠΟΜΕΝΣ

Βουλευτής ενημέρωσε εγγράφως τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, για την διεξαγωγή του 1ου συνεδρίου της ΠΟΜΕΝΣ στη Λάρισα! Δείτε τι του λέει

Ποιος βουλευτής ενημέρωσε τον Καμμένο για το συνέδριο της ΠΟΜΕΝΣΟ υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ενημερώθηκε ΚΑΙ μέσω της Βουλής ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ, η οοία ιδρύθηκε με βάση το νόμο που πέρασε ο ΥΕΘΑ πέρυσι στη Βουλή, προχώρησε πριν λίγες ημέρες στο πρώτο της συνέδριο.


Το συνέδριο πραγματοποοιήθηκε στη Λάρισα και εκλέχθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, όπως προβλέπει ο νόμος 4407/2016. Ολοκληρώθηκε δηλαδή η συμμόρφωση των Ενώσεων Στρατιωτικών στον σχετικό νόμο κι έτσι απέκτησαν το πρώτο εκλεγμένο δευτεροβάθμιο Όργανο. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΠΟΜΕΝΣ: Ξεκίνημα με νέο ΔΣ και εκλογές στη ΛάρισαΣτρατιωτικός Συνδικαλισμός: Αυτοί εκλέχθηκαν στο ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣΠΟΜΕΝΣ: Η ακτινογραφία του νέου ΔΣ - Πώς "τιμούν" ΕΜΘ και ΕΠΟΠ


Ωστόσο είναι γνωστό ότι παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο ΥΕΘΑ και στήριξε την σχετική τροπολογία στην Βουλή, προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθήσει το σωματείο στο οποίο ηγείται ο σύμβουλός του Ανέστης Τσουκαράκης.

Έτσι δεν έχει ακόμα κάνει κάποιο βήμα συνάντησης με τους εκπροσώπους των στρατιωτικών που έχουν συμμορφωθεί πλήρως στον νόμο που ο ίδιος έφερε στη Βουλή! Το σχήμα είναι οξύμωρο, αλλά στην πολιτική στην Ελλάδα, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Η ΠΟΜΕΝΣ ενημέρωσε εγγράφως την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία για τις εκλογές και την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ενημέρωσε επίσης και τα κόμματα στην Βουλή, καθώς και τους βουλευτές της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας.

Ένας από τους βουλευτές, ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος, θεώρησε σωστό να κοινοποιήσει στον ΥΕΘΑ την ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ και να ζητά την απάντηση του υπουργού.

Μέχρι τώρα πάντως ο υπουργός δεν έχει απαντήσει σε κάποια ανάλογη ερώτηση. Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως τι απάντηση θα δώσει.

Δείτε τη σχετική αναφορά από τον κ. Νικολόπουλο

Νικολόπουλος