Λεωνίδα Τρόπαιο: ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ με 300 Ευέλπιδες και σπουδαστές ΣΜΥ - ΦΩΤΟ

Οι σύγχρονοι 300 του Λεωνίδα είναι οι Ευέλπιδες και σπουδαστές της ΣΜΥ που έτρεξαν στον αγώνα "Λεωνίδα Τρόπαιο". Καμαρώστε τους!Οι σύγχρονοι 300 του Λεωνίδα είναι μαθητές στην Σχολή Ευελπίδων και στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών! Έλαβαν μέρος στον αγώνα Λεωνίδα Τρόπαιο και απέσπασαν τον θαυμασμό όλων.

Η ΣΣΕ συμμετείχε με 200 μαθητές με επικεφαλής τον υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, ο οποίος διακρίνεται για τις αθλητικές του ικανότητες.

Η ΣΜΥ συμμετείχε με 100 μαθητές.

Πρόκειται ουσιαστικά για πρωτοφανή συμμετοχή σε αριθμό σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών στον αγώνα που έχει καθιερωθεί να γίνεται τα τελευταία χρόνια στη μνήμη του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του.Η ΣΣΕ ανακοίνωσε σχετικά: 


Η Σχολή στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, της προώθησης του αθλητικού ιδεώδους, της πρωτοβουλίας Military Erasmus, της συνεργασίας με Στρατιωτικές Ακαδημίες του εξωτερικού, συμμετείχε στον Αγώνα ‘’Λεωνίδα Τρόπαιο’’ που ήταν αφιερωμένο στη μάχη των Θερμοπυλών και πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπ 2017, με 200 Ευέλπιδες και επιπλέον με Αντιπροσωπείες από τη Ρουμανική Στρατιωτική Ακαδημία «Nicolae Balcescu» (2 μαθητές, 1 γυμναστής  και 1 Αξκός)) και το Καναδικό Βασιλικό Στρατιωτικό Κολέγιο Αγίου Ιωάννη, «Royal Military College Saint-Jean» (2 μαθητές και 1 γυμναστής).

    Οι προαναφερόμενες αντιπροσωπείες φιλοξενήθηκαν στη Σχολή από 13 – 18 Σεπ, ενημερώθηκαν για ιστορικά θέματα της Μάχης των Θερμοπυλών, ξεναγήθηκαν στο μουσείο, στις αθλητικές εγκαταστάσεις και λοιπές Στρατιωτικές εγκαταστάσεις (εξομοιωτής βολής, πύργο αναρρίχησης  κ.λ.π), προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της ιστορίας της Σχολής, των συνθηκών διαβίωσης, της αθλητικής και στρατιωτικής εκπαίδευσης  των Ευελπίδων.


Επιπλέον επισκέφθηκαν ιστορικά, αρχαιολογικά  μνημεία στο κέντρο της Αθήνας και μεταξύ των άλλων ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Ακρόπολης και στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς.

    Πλέον των ανωτέρω, την προαναφερόμενη χρονική περίοδο, στο πλαίσιο της Πολιτικο-Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής 2 μαθητές από τη Ρουμανική Στρατιωτική Ακαδημία  όπου πλέον των ανωτέρω δραστηριοτήτων παρακολούθησαν δραστηριότητες από τη στρατιωτική εκπαίδευση των Ευελπίδων της ΙΙ – ΙΙI και ΙVης Τάξης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Φθινοπωρινής εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις και στα πεδία ασκήσεων της Σχολής.