Κύπρος: Ο στρατηγός Λεοντάρης "εκπαιδεύτηκε" για πιλότος! ΒΙΝΤΕΟ

Ποτέ δεν είναι αργά! Ο αρχηγός του ΓΕΕΦ στρατηγός Λεοντάρης πήρε μια καλή "γεύση" εκπαίδευσης από Κύπριους πιλότους!


Κύπρος: Ο στρατηγός Λεοντάρης "εκπαιδεύτηκε" για πιλότος! ΒΙΝΤΕΟ
Λένε ότι ένας ηγέτης για να είναι αποδεκτός πρέπει να διαβαίνει πρώτος τον Ρουβίκωνα.
Έτσι και ο Αρχηγός της Εθνοφρουράς, αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, επσκέφθηκε την Αεροπορική Βάση  «Ανδρέας Παπανδρέου» και συμμετείχε σε άσκηση των ελικοπτέρων της Κύπρου.

Απέκτησε έτσι μια καλή εικόνα για το πώς εκπαιδεύονται οι πιλότοι στην Εθνοφρουρά, αλλά έλαβε και μερικά γρήγορα μαθήματα από αυτούς!

Πάντως όπως βλέπουμε από το σχετικό βίντεο, κάθισε και αυτός στην θέση του συγκυβερνήτη!

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΦ αναφέρει:

 Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της Διοίκησης Αεροπορίας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση  «Ανδρέας Παπανδρέου» και παρακολούθησε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων των μονάδων.

    Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός, ο Διοικητής της Διοικήσεως Αεροπορίας και ο Διοικητής της 55 ΣΜ συμμετείχαν σε ημερήσιες και νυχτερινές τακτικές αποστολές της 450 Μ Ε/Π (Mi-35) οι οποίες περιελάμβαναν συνεργασία με χερσαίες δυνάμεις και τη χρήση JTAC αλλά και σε ανεξάρτητες αεροπορικές αποστολές στο πλαίσιο των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου μέσου.

    Κατά την παραμονή του εκεί και στους ενδιάμεσους χρόνους, ο Αρχηγός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις συντήρησης των αεροπορικών μέσων της 55 ΣΜ και συναντήθηκε και μίλησε με το προσωπικό των μονάδων εκφράζοντας τις ευχαριστίες και το θαυμασμό του για το έργο που επιτελούν και παράλληλα τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις καθώς και για τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα σχέδια της Εθνικής Φρουράς στα οποία η Αεροπορία έχει το δικό της ρόλο

Δείτε το βίντεο