Οι στρατιωτικοί της Λάρισας εντάχθηκαν στην ΠΟΜΕΝΣ! - Ποιοι θα ακολουθήσουν;

Στην ΠΟΜΕΝΣ εντάχθηκαν μετά από απόφασή τους, οι στρατιωτικοί της Λάρισας, με σχετική αίτηση της ΕΣΠΕΛ. Ποιοι ακολουθούν;


Οι στρατιωτικοί της Λάρισας εντάχθηκαν στην ΠΟΜΕΝΣ


Την ένταξή της στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ με την παράλληλη απόχώρησή της από την ΠΟΕΣ, ανακοίνωσε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Πρόκειται για την πρώτη Ένωση Στρατιωτικών που έσπευσε να προσαρμοστεί στον νέο νόμο που καθιέρωσε τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή το νόμο 4407/2016.

Την ανακοίνωση της ένταξης στην ΠΟΜΕΝΣ αναμένεται ακολουθήσουν και άλλες Ενώσεις, οι οποίες μαθαίνουμε ότι βαδίζουν ήδη σε αυτό τον δρόμο.

Η ΠΟΜΕΝΣ με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της επισημαίνει:


 Η ΠΟΜΕΝΣ χαιρετίζει και καλωσορίζει στην οικογένεια της Ομοσπονδίας, την ΕΣΠΕΛ, η οποία αποτελεί την πρώτη ιστορικά πρωτοβάθμια Ενότητα Στρατιωτικών που ιδρύθηκε με το νόμο 4407/2016 και αποτελεί πρότυπο εύρυθμης λειτουργίας Ένωσης.

Στη σχετική ανακοίνωση, η ΕΣΠΕΛ αναφέρει:

 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.), νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ΄ αριθμ. 58/2016 διάταξη του Ειρηνοδικείου Λάρισας, καταχωρημένη στα βιβλία σωματείων του Πρωτοδικείου Λάρισας με αύξοντα αριθμό 25, πράττοντας με μόνο γνώμονα τις διατάξεις της νομοθεσίας αλλά και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις απόψεις της πλειοψηφίας των μελών της, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της εφαρμόζει κατά λέξη το άρθρο 50 του ν.4407/2016.

 Μετά από αρκετά ομαδικά αιτήματα μεγάλου αριθμού μελών, αλλά και με την εισήγηση των νομικών συμβούλων της Ε.Σ.Π.Ε.Λ., μετά από την εντολή που τους δόθηκε για έρευνα στο θέμα της νόμιμης εκπροσώπησης των Στρατιωτικών, πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε ομοφώνα την διαγραφή της από τακτικό μέλος τηςΠανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και την αποστολή αίτησης εγγραφής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), συμφώνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του ν. 4407/2016, αλλά και του καταστατικού της.

 Κατόπιν τούτου, χωρίς να αλλάζουν οι στόχοι που έχουμε βάλει από την πρώτη στιγμή, δεσμευόμαστε σαν νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά για την επίλυση των προβλημάτων των συναδέρφων μας, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας, να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά, διεκδικώντας τα νόμιμα δικαιώματα του κλάδου μας προς όφελος των Ελλήνων Στρατιωτικών, γιατί Μόνο Όλοι Μαζί Μπορούμε Πολλά.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
 Ντιντιός Θωμάς
Υπσγός (ΤΤΗ)
6983509548

Ο Γεν. Γραμματέας
 Ντέλλας Σωτήρης
Εσμίας (ΕΜΜΜ)
6983512341