Τουρκία: Η Άγκυρα στέλνει άρματα στα σύνορα με το Ιράκ

Άρματα μάχης στα σύνορα με το Ιράκ, όπου βρίσκεται το ιρακινό Κουρδιστάν στέλνει η Άγκυρα, ανακοινώνοντας άσκηση, που συμπίπτει με το δημοψήφισμα ΜπαρζανίΤουρκία: Η Άγκυρα στέλνει άρματα στα σύνορα με το ΙράκΟι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως άρχισαν μια στρατιωτική άσκηση στα ιρακινά σύνορα, μια εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν, στο οποίο αντιτίθεται η Άγκυρα.

Αν και ο Ταγίπ Ερντογάν διατηρεί καλές σχέσεις με τον Μασούντ Μπαρζανί, έχει πολλές φορές ταχθεί κατά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο τουρκικός στρατός αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «παράλληλα με την άσκηση αυτή, συνεχίζονται οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη μεθοριακή περιοχή».

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν έως 100 στρατιωτικά οχήματα, μεταξύ των οποίων άρματα μάχης, να έχουν αναπτυχθεί νωρίς σήμερα το πρωί στα ιρακινά σύνορα, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η Άγκυρα έχει επαναλάβει πολλές φορές πως αντιτίθεται στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αυτού, που προγραμματίζεται για τις 25 Σεπτεμβρίου, και προειδοποιεί πως «θα έχει ένα τίμημα».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ