Ανασχηματισμός: Ο Καμμένος: Από το Πεντάγωνο στην Κατεχάκη;

Μετακινείται ο Πάνος Καμμένος από το ΥΠΕΘΑ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Τι λένε οι φήμες για τον επικείμενο ανασχηματισμό;
Ανασχηματισμός: Ο Καμμένος: Από το Πεντάγωνο στην Κατεχάκη;


Θα είναι η μεγάλη έκπληξη του αναμε­νόμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού, αν υπάρξει αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το τελευταίο διάστημα, είναι εμ­φανής η μετριοπαθής συμπεριφορά του ΥΠΕΘΑ Πά­νου Καμμένου, καθώς και η διακριτική παρουσία του σε όλες τις πρόσφατες κυβερνητικές εκδηλώσεις.

Στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ψιθυρίζονται διάφορα, με πιο ενδιαφέρουσα την εκδοχή που περιέγραψε στενός συνεργάτης του ΥΠΕΘΑ.

Σύμφω­να λοιπόν με πληροφορίες, σε πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ΥΠΕΘΑ, ο πρωθυπουργός έκανε μια διερευνητική πρόταση στον Πάνο Καμμένο, για τον ανασχηματισμό, που τοποθετείται μετά την τρίτη αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός τού πρότεινε να αλλάξει υπουργείο. Να αφήσει το ΥΠΕΘΑ και να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με διευρυμένες αρμοδιότητες στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας και με τη διοικητική υπαγωγή σε αυτόν και της Κρατικής Υπη­ρεσίας Πληροφοριών.

Τη μετακίνηση του κ. Καμμένου από το ΥΠΕΘΑ ζη­τούν επιμόνως και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτείνουν μάλιστα να αναλάβει την ευθύνη του πολιτικού προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων ο νυν ΑΝΥΠΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, που θα αναβαθμιστεί σε ΥΠΕΘΑ, με αναπληρωτή υπουργό, πρόσφατα αποστρατευθέντα Αρχηγό Γενικού Επιτελείου, φίλα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν την απέρριψε, αλλά «δεν ψήνεται»...


Φαίνεται, όμως, ότι η πρόταση αυτή δεν ικανοποίησε απόλυτα τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έδωσε πολιτική χροιά και ερμηνεία στις προθέσεις του πρωθυπουργού, παρότι όμως δεν την απέρριψε. Αν και ο ίδιος συνυπολο­γίζει και τη δυσαρέσκεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμε­ων και αποστράτων, σχετικά με τους μισθούς και συντά­ξεις.

Ο κ. Καμμένος, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να πείσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα οι στρατιωτικοί να έχουν διαρκώς μειούμενες αποδοχές και συντάξεις, ενώ δεν υπάρχει η πρόθεση από την κυβέρνηση για την εφαρμογή της αμετάκλητης απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας, για αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των στρατιωτικών.

Διαβάστε τη συνέχεια του πολύ ενδιαφέροντος θέματος στο staratalogia.blogspot.gr