ΔΕΘ - Συναγερμός: Καταδρομείς με σχοινιά στον Πύργο του ΟΤΕ

Συναγερμός στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη: Καταδρομείς με σχοινιά στον Πύργο του ΟΤΕ ανήμερα της "μαύρης επετείου" των δίδυμων πύργων! 


Καταρρίχηση από τον πύργο του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη κάνουν την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, ανήμερα της "μαύρης" επετείου της επίθεσης κατά των δίδυμων πύργων στις ΗΠΑ!

Η δραστηριότητά τους βέβαια δεν συνδέεται με την επίθεση στους δίδυμους πύργους, αλλά πρόκειται για μέρος της εντυπωσιακής συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στην 82η ΔΕΘ.

Οι καταδρομείς θα προσομοιώσουν επιχείρηση κι έτσι θα "κρεμαστούν" την Δευτέρα σε ένα από τα πιο γνωστά και ψηλά σημεία  της Θεσσαλονίκης, στον πύργο του ΟΤΕ!

Θα έχουν έτσι την ευκαιρία οι πολίτες να δουν από κοντά πώς είναι μια τέτοια επιχείρηση και να νιώσουν τον "συναγερμό" που σημαίνει όταν χρειαστεί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τρεις καταδρομείς με ειδικά σχοινιά θα καταρριχηθούν από ύψος 60
μέτρων, που είναι ο πρύγος του ΟΤΕ.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην 82η ΔΕΘ περιλαμβάνει Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε μία ώρα, 4-8 χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου, καθώς και διάφορα στρατιωτικά οχήματα.

Παράλληλα, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης υπάρχουν τοίχοι με ειδικά σχοινιά αναρρίχησης- καταρρίχησης, όπου γίνονται επιδείξεις από τους καταδρομείς, με τη συμμετοχή του κοινού.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν και στρατιωτικό ψωμί, φτιαγμένο από το κινητό αρτοποιείο εκστρατείας.

Περίπου 1.000 ζεστά αρτοποιήματα θα μοιράζει καθημερινά, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, ο Στρατός μέσα από το αρτοποιείο του, όπου απασχολούνται οκτώ στρατιώτες, ανάμεσά τους και ένας με την ειδικότητα του αρτοποιού.

«Το κινητό αρτοποιείο, το οποίο λειτουργεί με γεννήτρια, μπορεί να αναπτυχθεί σε μία ώρα και έχει τη δυνατότητα παραγωγής 6.000 ψωμιών ανά 16ωρο. 

Χαρακτηριστικά, παρήγαγε κάθε μέρα ψωμί για την ελληνική αποστολή στο Κόσοβο από το 2000 έως το 2006» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου NRDC-GR, σμήναρχος  Σταύρος Σιδηρόπουλος.